Nominera till Guldmärket
Arrangera en uppspelning

Vid veckans uppspelningar för Zornmärket i Umeå har Magdalena Eriksson, Mellansel (Gottne) belönats med silvermärket och kan nu titulera sig riksspelman. Emma spelade upp för Zornmärkesjuryn idag(onsdag). Uppspelningen pågår hela veckan för att avslutas på lördag med Riksspelmanstämman på Gammlia i Umeå.

Magdalena har fått sitt stora folkmusikintresse från sin familj där både mamma, pappa och två systrar spelar folkmusik. Familjen och Håkan Olsson är och har varit Magdalenas förebild i hennes spelande. Nu finns även Sara Parkman med på listan som inspiratör.

Magdalena har utbildat sig på Malungs folkhögskola på folkmusiklinjen och studerat jazz i Östersund. Magdalena börjar i höst på KMH på folkmusiklinjen. Magdalena spelar med i Bjäran och Algot-duon med flera konstellationer.

Resultatet vid dagens uppspelning (onsdag) blev ett silvermärke, fem bronsmärke och fyra diplom. Dessa delas ut på riksspelmanstämman på Gammlia i Umeå på lördag.

Zornmärket har till syfte att medverka till att vidmakthålla och öka intresset för den svenska folkmusiken. Det betyder bl a att nya generationer skall stimuleras till att på ett traditionsbevarande sätt vidareföra och skapa förståelse för den musik och de spelstilar vi ärvt från äldre tiders spelmän.

Ulf H Svensson
070 33 00 138