Nominera till Guldmärket
Arrangera en uppspelning

Borås 2012

Sammanställning av utmärkelser under Zornmärkesuppspelningarna i Borås

7 augusti 2012 - 11 augusti 2012 med juryns motiveringar

Läs mer...

Vid årets riksspelmans-stämma den 12 augusti i Ramnaparken i Borås delades det hedervärda spelmansmärket i guld ut till Erik Pekkari från Värna utanför Åtvidaberg i Östergötland. Denna utmärkelse delas ut till synnerligen framstående mästerspelmän av Zornmärkesjuryn inom Svenska Folkdansringen.

Läs mer...

 

Årets uppspelningar för zornmärket genomförs denna vecka i den vackra Ramnaparken i Borås. Vid dagens uppspelningar tilldelades Anton Olausson från Örebro zornmärket i silver, och får därmed rätt att framöver titulera sig riksspelman.

Anton Olausson är från Kumla, men bor numera i Örebro. I Närke finns ett antal andra riksspelmän på säckpipa, men annars är detta ett tämligen ovanligt instrument.

-        Det är många som tycker att det låter väldigt exotiskt när jag är ute och spelar, konstaterar Anton.

Läs mer...

Årets uppspelningar för zornmärket genomförs denna vecka i den vackra Ramnaparken i Borås. Vid dagens uppspelningar tilldelades två unga kvinnor zornmärket i brons för kulning.

 

Läs mer...

Årets uppspelningar för zornmärket genomförs denna vecka i den vackra Ramnaparken i Borås. Vid dagens uppspelningar tilldelades två unga kvinnliga spelmän zornmärket i silver, och får därmed rätt att framöver titulera sig riksspelmän.

En av dessa är Ida Meidell Blylod, som är bördig från Umeå i Västerbotten, men som numera är bosatt i Stockholm. Till vardags studerar hon till en master i tidig musik med inriktning på barockviolin. Hon spelar också mycket musik från andra länder, t ex Frankrike och England, och spelar bl a i bandet Triette tillsammans med två engelsmän. Med andra ord finns det en stor spännvidd såväl musikaliskt som tidsmässigt i hennes musicerande.

Läs mer...

Årets uppspelningar för zornmärket genomförs denna vecka i den vackra Ramnaparken i Borås. Vid dagens uppspelningar tilldelades två unga kvinnor zornmärket i brons för kulning.

Läs mer...


Årets uppspelningar för zornmärket genomförs denna vecka i den vackra Ramnaparken i Borås. Vid dagens uppspelningar tilldelades en spelman – Lars Svensson - zornmärket i silver, och får därmed rätt att nu titulera sig riksspelman.

Lars Svensson från Öland är snickare men också en aktiv amatörmusiker. Han spelar i många olika sammanhang och konstellationer, men speciellt ofta i duo tillsammans med sin hustru. Då de är ute på spelningar har de tagit för vana att skänka sina gager till Läkare utan gränser.

Läs mer...