Nominera till Guldmärket
Arrangera en uppspelning

Intervjuer

Varje dag porträtterar vi några av spelmännen som fått utmärkelser med text och bild.

Kjell-Erik Eriksson, Frösön, spelade idag, onsdag, upp för Zornjuryn i samband med Korröfestivalen. Han belönades med silvermärket och kan nu titulera sig riksspelman.

Läs mer...

Zornmärkesuppspelningarna pågår för fullt på Korrö i Linneryd. Resultatet vid gårdagens uppspelning (tisdag) blev ett silvermärke, ett bronsmärken och sex diplom. Dessa delas ut på riksspelmanstämman på Korröfestivalen lördag den 25 juli klockan 16.00

Eva Johansson, Urshult, spelade upp för Zornmärkesjuryn i går (tisdag). Hon belönades med silvermärket och kan nu titulera sig riksspelman.

Läs mer...

Victoria och Jonathan Dyer är frilansmusiker på heltid och spelar mycket på medeltidstillställningar på olika slott över hela England, och lite i Wales och Skottland också. Men det är folkmusiken som ligger dem närmast om hjärtat.

 

Läs mer...

Sabina Henriksson, Hökerum, spelade upp för Zornmärkesjuryn i dag (onsdag). Hon belönades med silvermärket och kan nu titulera sig riksspelman.

Läs mer...

Zornmärkesuppspelningarna pågår för fullt på Korrö i Linneryd. Resultatet vid dagens uppspelning (måndag) blev ett silvermärke, två bronsmärken och ett diplom. Dessa delas ut på riksspelmanstämman på Korröfestivalen lördag den 25 juli klockan 16.00 

Läs mer...

Vid onsdagens uppspelningar för Zornmärket, som i år hålls i det natursköna Korrö, erövrade Olof Misgeld från Farsta Zornmärket i silver, och därmed även rätten att kalla sig riksspelman.

Läs mer...